Beste ideeën over grappige citaten werk op. Nieuwjaarswensen en teksten. Afscheidstekst overlijden google zoeken mooie tekstjes. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Beste ruzie citaten op pinterest stoppen. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Toon hermans on pinterest vans and watches. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Beste ideeën over strijd tegen kanker citaten op. Spreuken spirituele teksten. Bemoedigende bijbelteksten voor elk moment een passende. Verdriet mooie gedichten en illustraties pinterest. Mensen zijn als boeken de buitenkant is meestal anders. Ernst hohenemser citaten aforismen citeert de grote.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]