Albert einstein en zijn 15 meest memorabele uitspraken. Hitler 1889 1936 : hoogmoed leuven. Not a big sj idolatrer but he hit the nail on the head on this one. Duitsland 1933: van democratie naar dictatuur anne frank stichting. Rundfunk: duitse leraar ontleed u2013 frank g. bosman. Duitse krant blundert met hitler foto. Ernst röhm wikipedia. Het gevaar is nu dat duitsland in het slop raakt duitsland instituut. Quotes from famous people.quotes inspirational quotes lincoln. Citaten.net citaten en wijsheden van mensen uit duitsland. Hitler: een waardeloze soldaat historisch nieuwsblad. Wat hitler las u2013 de groene amsterdammer. Albert einstein en zijn 15 meest memorabele uitspraken. Bol.com krieg richard heijster 9789020965155 boeken. Tegenstellingen in nazi duitsland verdelen gezin en huwelijk.

De onderzeeboot die hitler vervoerde. Bol.com hitler mein kampf een studie van een historisch document. De ritchie boys: duitse joden die hitler bevochten vanuit amerika. Joseph goebbels wikipedia. Nieuwe uitgave moet mein kampf demystificeren duitsland instituut. Adolf hitler 1889 1945 führer van het derde rijk. Hitlers bom : hoe nazi duitsland nucleaire wapens testte in een. Nazipropaganda tijdens de tweede wereldoorlog. Harlingen business quotes hitler on sign kgbt. Citaten.net citaten en wijsheden van mensen uit duitsland. Harlingen business quotes hitler on sign kgbt. Duitsland 1933: van democratie naar dictatuur anne frank stichting. Zelf oorbel zetten. Famous inspirational quotes quotes by famous people archives. Richard fiebig: een echte nazi die geen eerlijk proces kreeg.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.