Citaten posters posters met tekst printsenposters. Nederlanders citaten en wijsheden citaten. Inspirerende citaten van nelson mandela buitenland ad. De mooiste citaten van eberhard van der laan het parool. De christenen citaten citaten pot van citaten. Levenswijsheden van bekende mensen beroemde quotes. Gerard reve citaten en wijsheden citaten. Literatuur citaten en wijsheden citaten. Dertien onsterfelijke citaten historianet. Nederlanders citaten en wijsheden citaten. Citaten en spreuken over vriendschap. Inspirerende quotes van bekende nederlanders. Citaten over eer aforismen citeert de grote. Ideals anne frank inspirational quotes anne frank nederlanders. Naar een bekende foto van my own email.

Citaten en quotes. Bol honderd bekende nederlanders u hun beste quotes en. Citaten wijsheden duizenden quotes en citaten. De mooiste citaten van eberhard van der laan het parool. Gerard reve citaten en quotes. Hermanbrood hardeuitspraken van bekende nederlanders ingelijst. Best harde uitspraken van bekende nederlanders op ingelijste. Beste online dating profiel citaten. Citaten archieven u robert pennekamp. Citaten die raken van gogh museum a dam belicht de brieven van. De meest beroemde citaten ter wereld tallsay. De christenen citaten citaten pot van citaten. Inspirerende quotes van bekende nederlanders. Harde uitspraken van bekende nederlanders op ingelijste. Thomas hirschhorn robert pennekamp hardeuitspraken van bekende.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.