Do not stand kalligrafie. Quote van de week. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Instagram post by bryce roberts quotes. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Not all those who wander are lost black white. Pin van joke versendaal op christelijke gedichten geloof. Mooie teksten beautiful quotes lyrics mama. ☞ leannekemp heart wrenching up down pinterest. Les quotes verwerken in het persbericht zakelijk. Beste ideeën over schrijver citaten op pinterest. Citaten met schrijven beste ideeën over auteur op. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Pin van abigail op teksten.

Handlettering marijketekent drawings. Leven toon hermans dichter pinterest. Quote 🌹 wijsheid tekst. Citaten schrijven brusselmans quote van de week. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Citaten met schrijven beste ideeën over auteur op. Gemaakt tijdens de workshop handletteren bij sterrig. Misschien wel kan kloppen leuke teksten pinterest. Pin van elizabethe gustafson op quotes citat konst en. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Quote van de week schrijven voor geld tekstbureau. Quote handlettering marijketekent drawings. Ik bid voor je gebed pinterest. Morgangretaaa quotes pinterest citaten gedichten. So true me quotes drake en sayings.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.