Mooie spreuken en citaten meer. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. Beste ideeën over donderdag humor op pinterest. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Winterexpositie. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over herfst op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste ruzie citaten op pinterest stoppen. Beste ideeën over licht citaten op pinterest. Ik wil jou in een doosje doen je beschermen tegen het. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching.

Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Beste ideeën over ouder worden citaten alleen op. Citaten over stilte spirituele teksten. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Yvan audouard de herfst speelt viool winter castagnetten. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Spreuken spirituele teksten. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Sarah demey mijn kijk op het leven mens en zingeving. Solitude citaten over scheiden. Over de zin en onzin van citaten emma voerman. Varia spreuken gebuurtekringvzw. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)