Solitude citaten over de belastingen. Solitude citaten over leraren. Stay positive work hard make it happen lifehack articles. Latijnse spreuken en citaten met de betekenis. Feiten cijfers en quotes over veilig werken. Inspirerende motivatie citaten over natuur achtergrond u stockfoto. Spreuken en citaten over compassie het thema van de maand van de. Safety quotes inspirerende citaten over veiligheid u marieka. Spreuken wijsheden over werk hét zingevingsplatform met. Mooie spreuken over loslaten hét zingevingsplatform met. Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over leiderschap. De meest inspirerende fotografie citaten allertijden. Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over leiderschap. Mooie spreuken over loslaten hét zingevingsplatform met. Feiten cijfers en quotes over veilig werken.

Motiverende blokquotes bushido citaten inspirerende. Quotes over de liefde girlscene. De meest inspirerende fotografie citaten allertijden. Hard werken citaten citaten pagina pot van citaten. Enkele citaten over vriendschap stof tot nadenken u verken je geest. Hard citaten en wijsheden citaten. Citaten over mensen aforismen citeert de grote. Quotes volledig overzicht. Motiverende citaten uit de rots die je helpen je training te. Vijf citaten over het lijden van epictetus u verken je geest. Citaten. Hard werken inspirerende citaten vinyl muur art sticker geef nooit. Mooie teksten over werk en je baas. Citaten over geld aforismen citeert de grote. Quotes over uitmaken om de relatie voorgoed vaarwel te zeggen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.