Anti pestprogramma spijt een review stammetjes. Citaten uit de tao van poeh en. Spijt kijk nu online bij pathé thuis. Jeugdbieb. Filmtip spijt verfilming boek carry slee plazilla. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Setbezoek spijt filmpjekijken. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Spijt trailer verfilming boek carry slee youtube. Citaten uit boek spijt filminfo film michiel de. Spijt kijk nu online bij pathé thuis. Recensione spijt leganerd. Citaten uit boek spijt filminfo film michiel de. Schooltv spijt een boek van carry slee.

Citaten en wijze woorden uit de islam geduld woede spijt. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen. Spijt antoinefokkers jouwweb. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Spijt bekroond met e buitenlandse prijs kunst media. Spijt carry slee. Citaten uit boek spijt beste ideeën over lezen. L e eskisten lessenserie groep emoties. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Jongeren vinden spijt beste jeugdfilm van europa film. Citaten uit boek spijt filminfo film michiel de. Blu ray spijt recensies dvd alles. Win spijt op dvd en blu ray moviescene. Bol spijt carry slee boeken. Het stedelijk lyceum.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.