Ode aan de lente citaten over dit heerlijke jaargetijde. Citaten over literatuur aforismen citeert de grote. Citaten over literatuur aforismen citeert de grote. Harry mulisch citaten en quotes. De nederlandse en vlaamse literatuur van de ste eeuw in essays. Bol geschiedenis van de russische literatuur k van het. Literatuur citaten en wijsheden citaten. De vrouw in de literatuur van saskia noort over spontaan witte. Bezette stad duurste boek uit de nederlandse literatuur. Hitlers politieke pamflet mein kampf in vier kerncitaten met. Franz kafka op boeken over lezing boeken citaten leren etsy. Gerrit komrij je moet in de nederlandse literatuur alles zelf. Faust johann wolfgang von goethe citaten klaar klassieke etsy. Pornografie in de nederlandse literatuur op ramsj. Klassieke literatuur citaten set van voor trap of muur etsy.

Nieuwe stoeptegels met literaire citaten op linkeroever antwerpen. Boek minnaar cadeau jane austen gifts boek citaten pride etsy. De nederlandse literatuur wordt helaas niet alleen door de. Leesadviezen het leven is vurrukkulluk nederlandse. Literatuur citaten en wijsheden citaten. Studie nederlandse taal en cultuur kan niet meer op het hoogste. Citaten van john steinbeck ten oosten van eden citaat sterke etsy. Citaten over literatuur aforismen citeert de grote. Citaten over literatuur aforismen citeert de grote. De enige onwrikbare regel van de literatuur is dat wij niet weten. Citaten over literatuur aforismen citeert de grote. De beste afbeelding van literatuur uit my books nice. Geweldige citaten van hermann hesse. Wereld in woorden geschiedenis van de nederlandse literatuur. Literatuur citaten en wijsheden citaten.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.