Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Aforisme is citaten pot van. Mark verstraete als je op het toneel iets durft te laten. Beste literatuur citaten op pinterest. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Mooie spreuken en citaten muismatten zazzle. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Duitse citaten pot van. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Beste literatuur citaten op pinterest. Verslag van een geestelijk avontuur citaten. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Verlies moeder mooie gedichten en illustraties. Voor nederlands literatuurgeschiedenis periode. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest.

Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Beste literatuur citaten op pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste literatuur citaten op pinterest. Een stel muzikale citaten pot van. Van mijn leraar nederlands mag ik in de les dromen als. Beste literatuur citaten op pinterest. Spreuken teksten citaten en gedichten bij overlijden. Meer dan grappige minion op pinterest minions. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit. Beste ideeën over vriendschap citaten op. Beste ideeën over dankbaarheid op pinterest gelukkig. Beste literatuur citaten op pinterest. Beste literatuur citaten op pinterest. Citaten van poeh en zijn vrienden boekenplatform.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.