Als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Inspirerende quotes over vrijheid wijsheid en optimisme. Citaten en spreuken over natuur. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Solitude citaten over hoop en vertrouwen. Management wijsheden. Wijsheid er gewoon te zijn is een zegen mogen leven. Ghandi citaten. Bol quotes citaten wijsheden en spreuken. Spreuk zelfkennis is het begin van de wijsheid. Best images about oosterse wijsheden on pinterest. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Arabisch nu مـعـهــد الـعـربـيـة الآن wijsheden. Bol wijsheden voor een gelukkig leven.

Onderwerpen citaten wijsheden. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Wijsheid stop met vasthouden wat pijn doet reik uit. Spreuk niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als. Wijsheden ontvangen per e mail. Het leven na grijs of geweldig paradijsvogels magazine. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. Citaten over ouder worden ter inspiratie mooie quotes. Spiritueel leven quote van boeddha hét. Inspirerende spreuken over de natuur wijsheden. Wijsheden algemeen. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Thich nhat hanh lach haal adem en neem de tijd hét. Mooi citaat een waardevol leven is verzameling van. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.