Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Die enorme eindeloze zee zinnige praatzinnige praat. De kleine prins boek van antoine saint exupéry. De kleine prins puzzelboek melanie rhauderwiek tekst. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Boekentip de kleine prins. De kleine prins geluk boek. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest.

Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Bol de kleine prins antoine saint exupéry. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. The little prince famous quotes quotesgram. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Beste ideeën over de kleine prins op pinterest. Ideeën over de kleine prins op pinterest prinsjes.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.