Extreem spreuken over vrijheid nj belbin. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Citaten democratie wikipedia idioot is pot van. Volk schept citaten pot van. Citaten democratie wiki social démocratie danemark. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Beste ideeën over goede vrienden op pinterest kreeft. Citaten democratie lirik om over na te denken. Pin van bharetie dhorai op me pinterest signos. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Beste ideeën over sagittarius love op pinterest. Citaten democratie android lek in geeft.

Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Fellow citizens the problem never was democratic. Citaten over democratie quote groeien is springen in het. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie lirik om over na te denken. Extreem spreuken over vrijheid nj belbin. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Beste ideeën over verbinden citaten op pinterest. Citaten democratie england benjamin barber.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.