Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Beste ideeën over heb vertrouwen op pinterest geloof. Teixeira de pascoaes toekomst is dageraad van het. Beste ideeën over papa citaten op pinterest. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Unesco scholen. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. Lezers van stavast notker wolf. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Denis diderot het heden is zwanger van de toekomst. Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk. Toekomst treffende citaten van puriteinen boekhandel en.

Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Beste afbeeldingen van spreuken gedichten afrikaans. Over toekomst joanika advaita vedanta non dualiteit. A b d c bffc bbf g dromen. Best verhaal citaten op pinterest inspirerende. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Beste ideeën over geloof op pinterest geloofcitaten. Beste ideeën over wandelen citaten op pinterest zand. Spreuken over vriendschap quotes of the day. Tegeltjeswijsheid.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)