Kerst plaatjes gedichten en teksten nieuwjaarswensen. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Citaten kerst baru unieke ideeën over op. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Kerstboom in teksten google zoeken kerst pinterest. Voor jou teksten pinterest. Beste afbeeldingen van leuke plaatjes en teksten. Rumag on twitter quot oscar…. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Chalkboard christmas wishes on my kitchen wall happy xmas. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest.

Kerst plaatjes gedichten en teksten jaarwisseling. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Citaten kerst baru unieke ideeën over op. Beste afbeeldingen over kerst citaten en kerstmis. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Vakantie spreuken quotes of the day. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spirituele kerst citaten uit de handreiking voor. Kerstkaart een heel nieuw jaar opdreef pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)