Gerard joling lekkerding ist ook he wat ik mooi vind. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Quotes van beroemde falers. Bekende bredanaars deze bn ers komen uit breda deel. Mooie tekst zorgboerderij t personnebos. Als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen. Emma stone is liever eerlijk dan gelukkig nu het. Beroemde mensen met een verslaving waar jij niets vanaf. Dubbelgangers van bekende mensen je zult ogen niet. Freek vonk worden favoriete vak gebasseerd op bn ers. Jeugdfoto s van beroemde personen froot. Jeugdfoto s van beroemde personen froot. Nieuwe liefde tygo gernandt is bekende nederlander nu. Jochem myjer imitaties van bekende mensen. Amerikaanse maakt levensechte maskers van bekende en.

Zó zien bekende nederlanders eruit zonder make up story. Bekende mensen uit nederland amerika engeland youtube. Citaten. Goeie mensen slechte teksten en plaatjes pinterest. Top bekende mensen die als druppels water op dieren. Johan cruijff veertien minder beroemde uitspraken. Minder bekende uitspraken van beroemde mensen. Bekende mannen met kale knar wtf blijf je verbazen. Afbeeldingsresultaat voor uitspraken nederlands. Ook bekende nederlanders in kookshow van paul de leeuw. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Altijd leuk domme citaten van bekende mensen. Jelle cleymans woedend op stubru omwille van grap. Dubbelgangers van bekende mensen je zult ogen niet. Inspirerende business quotes mt heeft deze lijst.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.