Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Meer dan de hoop te verliezen citaten op pinterest. Best images about gedichtjes on pinterest sweet love. Citaten over het leven de hoop is een goed ontbijt maar. Citaten en wijze woorden uit de islam dag dat je. Beste citaten over hoop op pinterest gelukkig zijn. Chinese spreuken over liefde paulaclaudiakeren site. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Samen tegen kanker jabbertje pinterest teksten. Citaten mijn gedichten. Best images about hoop on pinterest beautiful hold. Liefdesverdriet teksten quotes of the day. Meer dan geduld citaten op pinterest.

Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Zaaien oogsten gedichten pinterest teksten. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Iedereen denkt aan de uitstekende voorvallen uit onze. Citaten van hoop beste ideeën over op. Beste citaten over hoop op pinterest levensmotto. Citaten over het leven de hoop is en. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Afbeeldingsresultaat voor quotes smaak spreuken en. De beste quotes die je hoop geven hét zingevingsplatform. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Geloof hoop en liefde mooie teksten pinterest. Christian verwoerd kom naar huis johannes. Solitude citaten over scheiden.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.