Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Officegrip cloud readiness scan. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Citaten tijd itu apa mengenang sneevliet dalam gerakan. Citaten tijd itu apa mengenang sneevliet dalam gerakan. Citaten met tijd inzicht als het leven je uitdaagt. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was. Uitspraak er is geen betere tijd om vandaag gezonder te. Beste tijd citaten op pinterest tijdsopname. Hardlopen tijd vliegt words pinterest spreuken. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten tijd itu apa mengenang sneevliet dalam gerakan. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Sef quotes mooie teksten citaten spreuken en wijze.

Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Beste loslaten citaten op pinterest laten gaan. Er is altijd tijd genoeg om te laat komen loesje. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Quote volg altijd je gevoel oprah hét. Die nooit tijd hebben citaten pot van. Best images about inspirerende teksten on pinterest. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Quotes spreuken oneliners mwah vakantie. Citaten tijd itu apa mengenang sneevliet dalam gerakan.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.