Citate de feodor m dostoievski. Proverbe cu lauda modalitati de a slabi. Citat celebru citate noi page. Citate psihologice celebre psihologie psihanaliză. Filosofie spirituele teksten. Mut ist nicht keine angst zu haben sondern die eigene. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Citate filosofice celebre № status nou. Beste ideeën over socrates citaten op pinterest het. G ndește singur citat de william shakespeare. Anne amiel mari citate filosofice explicate cumpără. Citaten spirituele teksten academie. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Fiecare cu sufletul lui citat de ion ag rbiceanu.

Iubire profundă citat de blaise pascal. Quotes om te onthouden als je niet kunt stoppen met. Pin van paula prevoo op quotes pinterest tekst citaten. „femeile sunt expresia fizică a fizicii cuantice. Fiecare pasare pe limba ei citate si statusuri. Citate celebre de regina maria a rom niei. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Citate filosofice colectie de statusuri. Filosofie citaten. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Citate de thomas edison. Cum a ajuns napoleon în insula elba istorie pe scurt. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Beste liefde vriendschap citaten op pinterest.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.