Spreuken pensioen quotes of the day. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Spreuken pensioen quotes of the day. Citaten over afscheid verdriet en geluk in gedicht lief. Citaten over loslaten. Afscheid hond mooie teksten en spreuken pinterest. Korte spreuken de mooiste onder één dak. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Mooie teksten beautiful quotes lyrics mama. Wijze teksten over het leven quotes of the day. Afscheid collega riet pinterest pensioen bedankjes. Lees gedichten over rouw en verlies dood inspiratie. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest.

Condoleance kaart voor een hond of poes diverse. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Gedicht het zal even duren marjolein van eijndhoven. Beste ideeën over laatste schooljaar citaten op. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Bedankt mooie teksten en kaartjes pinterest om met. Darum welterusten quotes pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Wijsheid wees jezelf die reist het langste met je mee. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)