Nieuwjaarswensen en teksten. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste afbeeldingen over teksten voor kerst en nieuwjaar. Best images about teksten voor kerst en nieuwjaar on. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Ecard nieuwjaar en veel geluk wensen hét. Beste ideeën over iemand missen op pinterest kwetsen. Teksten met wensen voor kerst en nieuwjaar tekstjes. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Handletteren tekst. Leuke design kerstwens voor op een kerstkaart kijk bij. Meer dan originele citaten op pinterest en. Je wordt niet dik tussen kerst en oud nieuw maar. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware.

Beste ideeën over kerstwensen op pinterest kerst. Geniet van de feestdagen nieuwjaar wensen hét. Nieuwjaarswensen en teksten. Goedemiddag spiritueel pinterest gedichten. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Beste ideeën over kerstwensen op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Kerst zonder jou teksten voor en nieuwjaar. Best images about teksten voor kerst en nieuwjaar on. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spreuken nieuwjaarswensen en gezegden met citaten nieuwjaar. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Kerst plaatjes gedichten en teksten jaarwisseling. De mooiste voornemens ever gedicht collega s.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: