Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. William shakespeare citaten pot van. William shakespeare citaten pot van. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote. De grootste schrijver over menselijke conditie is. Shakespeare quote about life inspirational pinterest. Hel is leeg shakespeare citaten t shirt spreadshirt. Citaten shakespeare hamlet best memes about. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. William shakespeare citaten pot van. Beste ideeën over citaten van buddha op pinterest. William sadgarden citaten pagina pot. Beste afbeeldingen van shakespeare william. Citaten shakespeare hamlet best memes about.

Shakespeare quotes pinterest citaten. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. William shakespeare citaten pot van. Pin van saphira metekohy op s wereld. Citaten romeo en julia de officiële website van. Beste ideeën over shakespeare citaten op pinterest. Citaten shakespeare macbeth best images about on. Beste ideeën over hamlet citaten op pinterest. Bekende citaten shakespeare beste ideeën over huwelijks. Citaten shakespeare macbeth best images about on. William shakespeare citaten pot van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Beste afbeeldingen van mijn citaten en spreuken. William shakespeare citaten aforismen citeert de grote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.