De leukste kerst quotes voor in huis een goed verhaal. Citaten over de jaarwisseling u spreuken over oud en nieuw. De ware oorsprong van kerst. Markus m ronner citaten aforismen citeert de grote gedachten. Kerst citaten en wijsheden citaten. Feestdagen en kerst spreuken hét zingevingsplatform met. Citaten over de zon u spreuken aforismen en oneliners over. Spreuken over hoe meer vertrouwen krijgen hét. Bijbelteksten kerst dagelijksebroodkruimels. Spreuken quotes en teksten over je hart. Bijbelteksten kerst dagelijksebroodkruimels. Lightbox christmas pruts quotes kerst ideeën kerst thuis. Kerst zwart wit foto s afbeeldingen en stock fotografie rf. En wat heb jij voor kerst gekregen een buik q u o t e s. Bijbelteksten kerst dagelijksebroodkruimels.

Kerstwensen tekst voor kerst kerstkaart teksten nieuwjaar greetz. Kerstkaart wens spreuken kerst knutselen kerst kerstwensen. Kris gelaude kerst en nieuwjaar. Feestdagen en kerst spreuken hét zingevingsplatform met. Kerst poster designclaudshop. Kerst poster de leukste decoratie rondom de feestdagen. Kerst quotes lichtpuntjes quotes mooie teksten kerst kerst. Originele teksten quotes voor op je kerstkaarten christmaholic. Christelijke kerstkaarten dagelijksebroodkruimels. Marry kerstmis gouden glitter achtergrond u stockvector. Feestdagen en kerst spreuken hét zingevingsplatform met. Wensspreuk een magische kerst en een bijzonder nieuw jaar hét. De leukste kerst quotes voor in huis een goed verhaal. De leukste kerst quotes voor in huis een goed verhaal. Spirituele kerstwens van andré van der braak ik wens u allen een.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)