Gedicht over tijd bijzondere gedichten en citaten. Mooie teksten over vriendschap quotes of the day. Eigenaarschap volgens loesje. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Inspiratie wijsheid hoe moeilijk en zwaar het soms ook. Ontspanningstherapie nuenen loslaten. Gedicht als ik wacht op de zomer spoele. Samen met mijn dochter renee een moeder. Quote als je nooit liegt hoef veel minder te onthouden. Lees gedichten over rouw en verlies words quotes. We are one liefdevolle citaten. Afbeeldingsresultaat voor liefde teksten hem sterke. Liefde van een moeder naar kind gedicht. Résultat de recherche d images pour quot gedicht over voetbal.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.