Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Mooie beschrijving van het werken in de gehandicaptenzorg. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. De alchemist beste citaten quotes spreuken. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest. Citaten uit de oudheid bol metropolen steden.

Meer dan ideeën over wijze woorden op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam nederlandse quotes. Citaten en wijze woorden uit de islam gierigheid. Meer dan ideeën over wijze woorden op pinterest. Citaten uit xi beste ideeën over eerlijkheid op. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten uit de bijbel teksten nbv cadeaus kameel. Meer dan ideeën over wijze woorden op pinterest. De alchemist beste citaten quotes spreuken. Beste leraar citaten op pinterest waardering. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Citaten uit de bijbel pareltjes serie theologie van der. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Marten toonder boeken over. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.