Filosofie in beeld. Citaten en spreuken van baruch spinoza quotes. Wijsheden share the knownledge. Metafilosofie is nadenken over de doelen. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Filosofen in leuven een stadswandeling pdf. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen voor. Uitspraken quotes en citaten van cabaretiers komieken. Marc andries citaten aforismen citeert de grote. Beeldgedicht. Arabisch nu مـعـهــد الـعـربـيـة الآن wijsheden. Toon verhoeven citaten aforismen citeert de grote. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. One liners alle oneliners op een rijtje.

Beeldgedicht. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Reisbegeerte in een notendop. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Bol filosofen lexicon rob heijloo. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen voor. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Wim van dooren filosoof humanist anarchist pdf. Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen in. Garmt stuiveling citaten aforismen citeert de grote. Beeldgedicht. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Beste grappige relatie citaten op pinterest. Inspirerende business quotes mt heeft deze lijst.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.