Latijnse spreuken en citaten met de betekenis latijn. Zijn betekenis citaten pot van. Zijn betekenis citaten pot van. Een betekenis citaten pot van. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Een betekenis citaten pot van. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Citaten. De mooiste voornemens ever gedicht collega s. Een betekenis citaten pot van. Betekenis citaten pot van. Betekenis citaten pot van. Mooie spreuk over vriendshap. Best images about spreuken moeilijke tijden on. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest.

Een betekenis citaten pot van. Citaten van mao zedong de betekenis volgens redactie ensie. Onderzoek rekenproblemen dyscalculie ppt download. Grappige cartoon citaten op pinterest daffy duck. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Citaat de betekenis volgens redactie ensie. Beste afbeeldingen van teksten met betekenis citaten. Een betekenis citaten pot van. Ckv dada surrealisme abstract expressionisme en popart. Spirituele spreuken en citaten teksten. A betekenis herfst citaten pinterest posca les. Best images about spreekwoorden en gezegdes on. Betekenis citaten pot van. A betekenis winter groep onderwijs pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.