Herinnering overlijden google zoeken afscheid. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Gedicht over tijd bijzondere gedichten en citaten. Best images about inspirerende nederlandse citaten. Korte geschiedenis van de mensheid in bundeskunsthalle. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Speurders spreuk tegel van toon hermans hoop geef. Wauw ️ curly quotes pinterest teksten spreuken en. Management wijsheden. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Ouder mensenmens. Ouders staan altijd voor je klaar mooie teksten. Beste moeilijke tijden citaten op pinterest. Quote mindful leven tijd nemen voor jezelf is een keuze.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)