Citaten democratie wiki social démocratie danemark. Citaten democratie england benjamin barber. Citaten democratie wikipedia idioot is pot van. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Citaten over democratie quote groeien is springen in het. Citaten democratie lirik om over na te denken. Fellow citizens the problem never was democratic. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest mama. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie lirik om over na te denken. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste afbeeldingen van uitspraken citaten. Zetelroof democratie of staatsrecht veren lood.

Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote. Citaten democratie id beste ideeën over levenswijsheid. Citaten democratie kene idioot is pot van topic. Citaten democratie android lek in geeft. Onze feest quote slinger door het leven beleef geniet. Beste ideeën over democratie citaten op pinterest. Live discutons de démocratie datagueule youtube. Citaten democratie lirik om over na te denken. Beste ideeën over leider citaten op pinterest. Als je echt graag wil muur gedicht gedichten citaten.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: