Laat ons leven niet in de maling nemen door iemand die. Marketing citaten en reclame quotes ook spreuken. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Beste ideeën over mannen citaten op pinterest echte. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Leuke spreuk volg je hart want dat klopt spreuken. Solitude citaten over nederland ers. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn.

Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Meer dan grappige citaten over werk op pinterest. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. De belangrijkste bouwsteen in een relatie is elkaars. Wijsheid kies met je hart verstand is om keuzes te. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaat nederlands picswe. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Waarom aan jezelf werken zo belangrijk is mindjoy. Beste ideeën over boeren citaten op pinterest. Spreuk citaat nederlands teksten spreuken citaten grappig. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)