Beste ideeën over maarten luther op pinterest. Meer dan ideeën over maarten luther op pinterest. Pareltjes genade luther maarten boeken kameel. Maarten luther citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over maarten luther op pinterest bijbel. Maarten luther citaten pot van. Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest. Maarten luther citaten pot van. Meer dan ideeën over maarten luther op pinterest. De wet nooit genade alles. Beste ideeën over maarten luther op pinterest. Beste ideeën over maarten luther op pinterest bijbel. Citaten maarten luther beste ideeën over. Maarten luther citaten pot van. Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest.

Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest. Luther maarten. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Citaten maarten luther beste ideeën over. Beste ideeën over maarten luther op pinterest. Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest. Beste ideeën over maarten luther citaten op pinterest. Citaten maarten luther beste ideeën over. Citaten uit de tafelgesprekken geschriften van maarten. Beste ideeën over maarten luther op pinterest bijbel. Beste ideeën over maarten luther op pinterest bijbel. Het hogepriesterlijk gebed geschriften van maarten luther. Beste ideeën over maarten luther op pinterest. Citaten maarten luther beste ideeën over.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.