Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Beste ideeën over grappige chocolade citaten op. Proost verjaardag kaart handlettering. Spreuk dat deze dag net zo speciaal mag worden zoals jij. Beste ideeën over vriendschap citaten op. Verdriet dagelijksebroodkruimels. Uitnodiging verjaardag jaar. Beste ideeën over genieten van het leven citaten op. Ter inspiratie mooie quotes over ouder worden. Beste ideeën over neefje citaten op pinterest. Quotes over het denken justbeyou. Happiness de beste moppen. Beste ideeën over gefeliciteerd op pinterest. Pin van danielled op dutch quotes love en.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.