Beste eerlijk zijn citaten op pinterest nep mensen. Beste eerlijkheid citaten op pinterest leugens. Citaten over eerlijkheid google zoeken eerlijk. Citaten over eerlijkheid youtube. Wijze spreuken boos clarasandragina site. Jezus en maria groep eerlijkheid leugen. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste eerlijkheid citaten op pinterest leugens. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Beste eerlijkheid citaten op pinterest de waarheid. Citaten over wijsheid youtube. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Pin van e op teksten pinterest quotes sayings en words.

Eerlijkheid teksten pinterest truth quotes sef. Sef quotes mooie teksten pinterest citaat. Beste eerlijkheid citaten op pinterest leugens. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste eerlijkheid citaten op pinterest de waarheid. Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Eerlijk citaten pot van. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Citaten waarheid dichters liegen de pot van. Spreuken over vertrouwen sh belbin. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.