Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Pareltjes puur citaten van puriteinen boeken kameel. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Quote van de week ik haat boeken tekstbureau ginneken. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Bol inspirerende business citaten merkloos. Bol citaten van voorzitter mao tsetoeng zedong. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten waters boeken neuken quote van de week. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Citaten van poeh en zijn vrienden a milne boeken. Prisma van de latijnse citaten en gezegden g j m.

Beste ideeën over kinderboeken op pinterest kinderen. Bol citaten aforismen cees buddingh. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Citaten van poeh en zijn vrienden boekenplatform. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Vivians vocabulaire de mooiste citaten over lezen en. Citaten van een roofdier anouk smies boeken. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Marten toonder boeken over. Bol citaten van poeh en zijn vrienden a milne.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)