Beste ideeën over moed citaten op pinterest angst. Beste ideeën over honden gedichten op pinterest. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Citaten nelson mandela engels afbeeldingsresultaat voor. Spreuken engels google zoeken mooie teksten. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Uitspraak first aid pinterest teksten spreuken en. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Beste ideeën over haat citaten op pinterest poe. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Gerietjes foto spreuken engels. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio.

Teksten engels life google zoeken mooie. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Engels spreuken leven dans woonkamer tv muur achtergrond. Citaten weergeven word sterren « teksten pinterest. Citaten uit engels pippi langkous spreuken quotes studio. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Grappige citaten engels citaat moed en vertrouwen zijn. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. Voor mijn lieve kleindochters en kleinzoon mooie. Grappige citaten engels citaat moed en vertrouwen zijn. Citaten weergeven pai beste ideeën over werk op. Leuke teksten liefde quotes of the day. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. J krishnamurti boekje met citaten engels te koop. Loesje school spreuken pinterest zoeken google en.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.