Beste afbeeldingen van lief leven citaat citaten en. Beste afbeeldingen over teksten bij overlijden op. Een dag zonder jou toon hermans. Uniek toon hermans de ander over vriendschap gedicht. De regenboog spreuken pinterest. Zo mooi i love dogs ️ pinterest gedichten honden. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Quiltlida een goede morgen. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Wijsheden ontvangen per e mail. Toon hermans de zee mooie teksten over en strand. Rouw verlies on pinterest van om and grief. Rouwen gedicht allerheiligen allerzielen pinterest. Voor papa ik mis je oma blijf mij inspireren.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.