Beste ideeën over grappige citaten het weekend op. Beste verjaardag humor citaten op pinterest grappige. Beste ideeën over grappige verpleegster citaten op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Citaat als je naar de zon draait dan valt schaduw. Beste ideeën over zon citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Joepie de zon schijnt spreuken pinterest om dutch. Pin van fay laan op insta gedichtjes pinterest citaten. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. He kijk eens goudvinder pinterest gek zon en teksten. Beste ideeën over grappige citaten zomer op. Ik wil jou in een doosje doen je beschermen tegen het. Bol ouder worden is niet zo erg als je denkt aan.

Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over zon citaten op pinterest probeer. Beste zon citaten op pinterest gedicht tattoo. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Beste zon citaten op pinterest zomer woorden citaat. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste ideeën over grappige strand citaten op pinterest. Het grappige beeldverhaal van de zon stock foto s. De populairste ideeën over grappige citaten reizen. Wil jij de zon alvast aanzetten dan schenk ik zo. Loesje leuke teksten pinterest zon spreuken en. Loesje de zon schijnt altijd warmer op je bureau dan in. Beste ideeën over wijn grappen op pinterest. Lente als de zon me aan het schaduwen is loesje. Sarcasme grappige spreuken en citaten wenskaart zazzle.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.