Lammerenwol een ierse schrijver uit de klassieke oudheid. Citaten uit de oudheid schrijver klassieke. De binnenschrijver uit klassieke oudheid van wenen. Beelden van marmer en brons sculptuur in de klassieke. De eeuw d neo classicisme ppt video online download. Mediterrane schrijvers uit de klassieke oudheid stock foto. Vrouw met hard besluit schrijver uit de klassieke oudheid. De tegels van het dak schrijver uit klassieke. De binnenschrijver uit klassieke oudheid van wenen. Twee oude schrijvers uit de klassieke oudheid stock. Folia. De fietsschrijver uit klassieke oudheid van aap. Klasse oudheid kritisch kijken is een kunst. Kunstgeschiedenis. De schrijver uit klassieke oudheid van stoel royalty.

De schrijver uit klassieke oudheid van sportwagen. Lamp oude schrijver uit de klassieke oudheid stock foto. Moderne architectuur in de naoorlogse sovjet unie. Citaten uit de oudheid bol metropolen steden. Tentoonstelling retro schrijvers uit de klassieke. Sterke vrouwen uit de oudheid uitgeverij hermaion. Citaten uit de oudheid schrijver klassieke. Schrijver uit de klassieke oudheid weinig boot stock foto. Moderne schrijver uit de klassieke oudheid stock. Schrijver uit de klassieke oudheid chevy automobile. Al tijdschrijver uit de klassieke oudheid stock foto. Schrijver uit de klassieke oudheid chevrolet stock. Schrijver uit de klassieke oudheid chevy automobile. Bank schrijvers uit de klassieke oudheid stock. Mouseion.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.