Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Grappige citaten over grappen. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode.

Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Laat gaan wat was accepteer is en omarm komt. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Citaten over loslaten. Wijze spreuken over het leven ii aboriginaltourismontario. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Mooie spreuken pinterest.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.