Citaten over boeken aforismen citeert de grote. Mooie quotes uit boeken chicklit. Bol inspirerende business citaten merkloos. Vivians vocabulaire de mooiste citaten over lezen en. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over kinderboeken op pinterest kinderen. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Acht beroemde boeken als stripverhaal c. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest.

Bol wijsheden voor een gelukkig leven. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Best citaten over boeken images on pinterest library. Beste ideeën over kinderboeken op pinterest kinderen. Bol citaten aforismen cees buddingh. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Citaten waters boeken neuken quote van de week. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Leuke uitspraken van loesje it s me eline. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau. Marten toonder boeken over.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.