Citaten mijn gedichten. Inspirerende business citaten. Vriendschap de beste citaten quotes spreuken. Mooie spreuken en citaten meer. Grappige citaten over grappen. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Mega set van positieve inspirerende citaten over leven. Wijze spreuken over het leven ii aboriginaltourismontario. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest. Beste ideeën over liefde is op pinterest. Spreuken wijsheid. Mooie spreuken pinterest.

Beste citaten over relaties op pinterest. Citaten over wijsheid youtube. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Beste ideeën over zingen citaten op pinterest. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Gemaakt door sander van aken olaf langhorst en marijn. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Beste ideeën over engel citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over citaten op pinterest leraren. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Solitude citaten over depressies. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Toon hermans leven pinterest.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)