Ochtend regels humor quotes. Regels op de groep leuke ideeën voor het werk pinterest. Regels voor broers en zussen quotes. Beste afbeeldingen over citaten op pinterest leraren. Regels bij opa en oma home quotes grandparents. Tekstbord opa oma diy tekstborden nederlandstalig. Regels bij oma en opa spreuken mooi teksten. Bekende citaten steve jobs what can teach. Mooie teksten klas pinterest. Toiletregels sticker toilet regels. Regels bij opa en oma grootouders quote plaatsen om. Parent night is een succes ready to school. Citaten samenwerken apa spreuk my style. Best images about citaten die ik leuk vind on pinterest. Tekstbord groot familie regels opgekwast.

Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Best huwelijkswensen images on pinterest dutch quotes. Regels bij tante home pinterest me quotes en. Regels realiteit spreuken loesje. Huisregels teksten voor tekstborden pinterest. Regels voor een gelukkig leven doordenkertjes. Citaten voor een huwelijk grappige bruiloft teksten bw. Beste ideeën over familie regels op pinterest. Deze was ook weg quot hihihi zo kun je t. Regels voor zussen tekst pinterest. Het schijnt dat aan de top regels makkelijker buigen. Beste ideeën over grappige humor op het werk. Regels bij het tekst pinterest grappig verjaardag. Feedback regels supervisie onderwijs educatie en. Kantoor regels muursticker quot we een team verhogen.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)