Eric piscador citaten aforismen citeert de grote. Korte geschiedenis van de mensheid in bundeskunsthalle. Een bijbel die je blootstelt aan wind en regen zal. Citaten geschiedenis george w bush de vreedzame. Pin van marije lankveld op song of a caged bird. Citaten geschiedenis george w bush de vreedzame. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Burn out quotes die je inspireren life art citaten. Thomas fuller citaten pot van. Pin van bart op wapens en munitie drôle blague drole. Spreuk loesje brainjob. Pin van jessie perkins op inspiring ideas pinterest. Citaten geschiedenis george w bush de vreedzame. Bevrijdingsdag dat iedereen blij is en de nederlandse vlag. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden.

One liners alle oneliners op een rijtje. Pin van anne westering op kidsroom pinterest. Geschiedenis onderwerpen gammasteunpunt. Indianen beautiful pictures t indiaan citaten en spreuken. Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars pot. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Rumag pinterest grappige teksten citaten en. Pin by ghost rider on native pinterest indiaan. Citaten geschiedenis george w bush de vreedzame. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Bol nelson mandela citaten jennifer crwys williams. Citaten uit de geschiedenis en wijze woorden. Indianen beautiful pictures t indiaan citaten en spreuken. Herinneringen citaten pot van. Citaten traduix vertaalbureau.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.