Pin van j heiwegen op letters pinterest. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Loesje google zoeken citaten pinterest. Event niet zoeken maar vinden. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Hart onder de riem quotes google zoeken mooie teksten. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Beste ideeën over zussen op pinterest waargebeurde. Sta eens stil en gun jezelf de rust spreuken. Sef quotes google zoeken gedichten en spreuken. Bol morya bezinning zoeken en vinden. Eenvoud nicole quotes to remember pinterest gezegden. Beste ideeën over grappige verjaardag citaten op. Kwèèker kalender tilburg google zoeken brabants. Doen wat je leuk vindt is vrijheid vinden.

Bol zoeken vinden loslaten w rasenberg willem. Missen zoeken vinden van ds j haaren kopen. Beste ideeën over verjaardag afbeeldingen op pinterest. Mezelf vinden spreuken pinterest spirituele citaten. Felicitatie teksten huwelijk quotes of the day. Citaten belofte google zoeken pinterest. Heel mooi quot waar kan ik je vinden als wil zoeken. Meer dan citaten over kracht op pinterest bob. Ben moudhi citaten aforismen citeert de grote. Beste afbeeldingen over rumag op pinterest facebook. Beste ideeën over nieuwe start citaten op pinterest. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Menukaart random pinterest citaten spreuken en teksten. Helen thomson citaten aforismen citeert de grote. Handelaar die geheime citaten zoeken stock afbeelding.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.