Beste afbeeldingen van citaten uitspraken en aforismen. Beste ideeën over huis citaten op pinterest citaat. Best citaten uitspraken en aforismen over hout bomen. Dankbaarheid teksten pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Beste ideeën over houten borden op pinterest. Beste keuken citaten op pinterest keukenmuur gezegden. Beste ideeën over houten borden op pinterest. Nieuw bij wis en waarachtig stoere tekstkaart feest. Beste ideeën over droom citaten op pinterest. Mooie spreuk voor in de tuin gardening pinterest. Beste ideeën over houten borden op pinterest. Beste afbeeldingen van citaten uitspraken en aforismen. Creatief met hout beverboomzorg. Inzicht moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen.

Beste ideeën over houten borden op pinterest. Beste ideeën over citaten avontuur op pinterest. Beste afbeeldingen over tekstbord zelf maken op. Beste ideeën over kerstwensen op pinterest kerst. Beste ideeën over citaten avontuur op pinterest. Schrijfmachine lettertypen hakken and schrijfmachines on. Best citaten uitspraken en aforismen over hout bomen. Beste ideeën over samenwerking citaten op pinterest. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Huis inrichting assescoires spreuken en gezegdes. Spreuken en gedichten quotes of the day. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter. Beste ideeën over houten borden op pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste ideeën over houten borden op pinterest.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.