Beste ideeën over boek citaten op pinterest boeken. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Ga positief door het leven bekijk alles met een lach. Marketing citaten en reclame quotes ook spreuken. Carlijn vis pagina. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Governance bestuur en toezicht m b t kwaliteit. Beste ideeën over nelson mandela citaten op pinterest. Beste ideeën over spaanse citaten op pinterest. Als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen. Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel. Koester gisteren leef vandaag en droom voor een verbeterd. Beste ideeën over compliment citaten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest.

Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over gevoelige citaten op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Meer dan herfst citaten op pinterest. Beste dankbaar citaten op pinterest gelukkig gezin. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Best images about believe in quotes on pinterest. Thich nhat hanh lach haal adem en neem de tijd hét. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste afbeeldingen over onderwijs uitspraken op. Beste ideeën over ster citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten school op. Beste ideeën over vakantie citaat op pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.