Over de bijtjes en hun bloemen libelle. Feiten over bijen nutteloze. De reeks van liefde wenst citaten over witte achtergrond. Afbeeldingsresultaat voor kerst nieuwjaarswensen. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Ongediertegids over bijen. Citaten over bomen beverboomzorg. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Citaten over bomen beverboomzorg. Bijen en wespen deneerbeekvallei. Citaten over loslaten. Bijen herkennen fonds. Bettina schrijft bijen in nood. Beste ideeën over bloem citaten op pinterest. Hannah over bijen honing en hotspot.

Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Bijen huren voor bestuiving en verkoop van honing. Het gaat weer beter met de bijen trouw. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Info over bijen in de bib geel gazet van antwerpen. Lezing over bijen bij boekendonck prinsenbeeknieuws. Solitude citaten over veranderen. Hoe staat het met de bijenstand i natuurstek. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Red de bijen rene van maarsseveen. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. De bommelse bijen. Beste ideeën over slimme citaten op pinterest. Hoe help je wilde bijen in tuin natuur en wetenschap.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.