Citaten over zoeken belofte google. Wijze spreuken google zoeken pinterest. Welkom bij de kleuters google zoeken spreuken. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Citaten zoeken quest spreuken engels google mooie. Best leergroep beroepshouding images on pinterest. Loesje school spreuken pinterest zoeken google en. Citaten zoeken medan beste ideeën over werk op. Loesje google zoeken citaten pinterest. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken quotes. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Grappige zinnen over slechte vrienden google zoeken. Citaten zoeken medan beste ideeën over werk op. Spreuken loesje vriendschap google zoeken words. Meer dan innerlijke kracht op pinterest.

Uitgeput gevoel google zoeken teksten spreuken. Dikke pluim google zoeken geschenkjes attenties. Regen citaten google zoeken het weer pinterest. Spreuken engels google zoeken mooie teksten. Warmte gedichten google zoeken spreuken en wijze teksten in. Citaten over zoeken belofte google. Egoistische mensen quotes google zoeken catchy teksten. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Loesje wijsheden pinterest uitdagingen weer en herfst. Meer dan afbeeldingen over quotes op pinterest. Nederlandse teksten google zoeken citaten pinterest. Citaten zoeken medan beste ideeën over werk op. Citaten over zoeken belofte google. Jabbertje google zoeken spreuken wensen quotes. Als het leven pijn doet gedicht google zoeken lieve.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.