Beste neefje citaten op pinterest gezegden en. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Citaten voor vaderdag beste ideeën over dochter. Simple thoughts quote moederdag liefste mama quotes. Mooie teksten voor moederdag yahoo image search results. Tekst moederdag bing afbeeldingen moeder vaderdag. De beste en origineelste inhakers voor moederdag. Leuk voor moederdag citaten pinterest. Beste vader dochter citaten op pinterest. Moederdag kado nodig leuk tekstbord voor de liefste mama. Top leuke moederdag quotes. Best images about citaten over dementie on pinterest. Het was gezellig thnx teksten en citaten t funny. Beste ideeën over moederdag citaten op pinterest. Lieve mama regels.

Om in te lijsten mooie grappige spreuk voor moederdag. Houten kaart quot mam checklist tip leuk voor moederdag. Haha grappig hoor moeder teksten moederdag spreuken. Speciaal voor moederdag schreef merelmorre dit prachtige. Gedicht moederdag moeder vaderdag citaten mooie. Beste ideeën over moederdag citaten op pinterest. Beste dankbaar citaten op pinterest gelukkig gezin. Moederdag zonder moeder emoties pinterest. Moederdag nederlands mei kaart posters citaten. Tekst moederdag bing afbeeldingen quotes prentjes. Best images about nederlandse teksten spreuken on. Beste ideeën over dochters verjaardag citaten op. Moederdag bewaar map pinterest teksten en. Moederdag voor overleden moeders jabbertje gedichten. Moeder woorden pinterest moederdag citaten.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]