Spreuken en wijze gezegden op dieren plaatjes. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Ideeën over wijze woorden op pinterest motiverende. Citaten over politiek aforismen citeert de grote. Filosofie citaten. Citaten powerpoint presentaties maddy. Wijze spreuken geluk pp aboriginaltourismontario. Latijnse woorden spreuken uitspraken citaten en. Spreuken en wijze gezegden op boeddah. Spirituality feel good quotes pinterest boeddhisme. Politiek de dagelijkse boterham. Pin van bea jonker op teksten pinterest spreuken. Hoe meer kennis wijsheden spreuken. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en.

Stemmen wekt alleen bij muziekinstrumenten de politiek. Politiek de dagelijkse boterham. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Citaat als je naar de zon draait dan valt schaduw. Vriendschap de beste citaten quotes spreuken. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en. Pin re spreuken en gezegden on pinterest. Beste ideeën over citaten op pinterest inspirerende. Als de wind van verandering waait bouwen sommige mensen. Beste ideeën over vriendschap gezegden op pinterest. Beste ideeën over gezegden op pinterest hart van goud. Spreuken en citaten over politiek duurzaamheid. Mooie spreuken inspirerende gezegden wijsheden. Sebo hilberts. Prisma van de latijnse citaten en gezegden g j m.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.