Jaloezie spreuken t en teksten. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Jaloezie citaten pagina pot van. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Jaloezie citaten pagina pot van. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Best nederlandse quotes islam images on pinterest. Jaloezie citaten pagina pot van. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Jacob cats citaten pagina pot van. Jaloers gedichten pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest.

Beste ideeën over jaloezie gezegden op pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Fu kers inspirerende ideeën pinterest citaten. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Veel liefde quotes pinterest spreuken en. Beste ideeën over jaloezie citaten op pinterest. Beste ideeën over kreng citaten op pinterest. Beste ideeën over jaloezie gezegden op pinterest.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.