Pin van astrid berculo op teksten kalligrafie citaten. Beste ideeën over citaten op canvas pinterest. Pin van monique zuuring op quotes pinterest mooie. Pin van esmée op quotes. Leuke spreuken grappige teksten mooie zinnen pluk de. Pin van ༺ღ aηιтα ღ༻ op Ɗυтcнуѕ ° ´¨` ღ pinterest. Nizar qabbani poems poesía. Citaten kunst terbaru pin van k freek op feminist. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op. Citaten zoon susu meer dan vader op. Wreath handlettering pinterest. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op. Pin van anneriekdezwaan op handletteren hand lettering. Quotes over de kunst van het ouder worden citaten. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op.

Pin van elizabethe gustafson op quotes citat konst en. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Quotes van pablo picasso over kunst het leven en. Nooit meer hier maar altijd bij ons kaarten pinterest. Pin van pascale schutte op quote pinterest frases. Sterkte voor de ziekenhuis dieet güzel sözler. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Cactus handlettering pinterest dibujos cuadernos en. Pin van nancy cartuyvels op handlettering caligrafía. Beste ideeën over motiverende citaten op pinterest.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: