Pin van pascale schutte op quote pinterest frases. Pin van ༺ღ aηιтα ღ༻ op Ɗυтcнуѕ ° ´¨` ღ pinterest. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op. Sterkte voor de ziekenhuis dieet güzel sözler. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op. Quotes over de kunst van het ouder worden citaten. Nizar qabbani poems poesía. Pin van anneriekdezwaan op handletteren hand lettering. Iemand die in armoedigheid leeft moet altijd rekening met. Pin van monique zuuring op quotes pinterest mooie. Cactus handlettering pinterest dibujos cuadernos en. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Pin van esmée op quotes. Beste ideeën over motiverende citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten op canvas pinterest.

Leuke spreuken grappige teksten mooie zinnen pluk de. Citaten zoon susu meer dan vader op. Quotes van pablo picasso over kunst het leven en. Pin van elizabethe gustafson op quotes citat konst en. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Pin van astrid berculo op teksten kalligrafie citaten. Nooit meer hier maar altijd bij ons kaarten pinterest. Pin van nancy cartuyvels op handlettering caligrafía. Wreath handlettering pinterest. Citaten koffie susu beste ideeën over tijd op. Citaten kunst terbaru pin van k freek op feminist.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.